יום שלישי, 2 בנובמבר 2010

מנגל ושימושיו

יש בעיקר שתי אפשרויות צליה על מנגל:
הראשונה והפופולרית ביותר עבור החצר האחורית היא בישול ישירות על מקור החום. האוכל מבושל מהר מאוד על מנגל חם, באמצעות שימוש בגחלים, עץ, או מבער גז. המכסה משמש רק לעתים רחוקות, אם בכלל הוא אי פעם סגור. חתיכות בשר קטנות ודקות , המבורגרים, קבבים, עוף, סטייקים, וירקות שצריך לצרוב במהירות הם מועמדים טובים בשיטה זו. מגוון של רטבים ותבלינים ניתן להוסיף לפני, במהלך ואחרי תהליך הבישול כדי ליצור שילוב טעמים מדהים.

מנגל בהתאמה אישית בכל הגדלים והצורות, עם מנגנון צליה אוטומטי או בלי תוכלו למצוא באתר של מפעלי בירותי.

האפשרות השניה היא בישול בחום עקיף. אפשרות זו משמשת בעיקר כאשר אנו מעוניינים לצלות חלקים שלמים גדולים של בשר, כמו סטייקים, צלי סמיך או עוף שלם. בשיטה זו, האוכל מבושל הרחק ממקור חום. בדרך כלל בתוך מחבת מלא מים כדי לספק לחות, בטמפרטורה סביב 250 מעלות צלסיוס שהמכסה סגור, ועל פי הבישול אפשר לראות אם הבשר מוכן. מנגלים שעושים שימוש בחום עקיף בדרך כלל כוללים תיבת אש שיכולה לשרוף שילוב של פחם ועץ. החום והעשן עולים באיטיות דרך תעלת הבישול ויוצרים בשר צלוי ומושלם. מנגל מסורתי עושה שימוש בחום עקיף באמצעות טמפרטורות נמוכות על פני תקופות זמן ארוכות שמאפשרות בישול על חום נמוך ואיטי.